1. Parc Natural del Cap de Creus

Península al nord de la Costa Brava que aplega els municipis de Cadaqúes, El Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà, Palau, Pau, Roses i Vilajuïga; reposa sobre nivells geològics de més de 450 milions d'anys. Un litoral esquerp, més de 300 especies de peixos, prats i bosquines a l'interior i la possibilitat d'observar el pas de les aus migratòries són algunes de les característiques del primer parc maritimiterrestre de Catalunya.

*** Ruta del Cap de Creus. Impressionats prespectives dels indrets on el Pirineu s'uneix al mar. Es segueix per Figueres, Castelló d'Empúries, Roses, Cadaques, El Port de la Selva i Llançà. Total 58 Km.

*** El Municipi de Roses Visites a: la Ciutadella de Roses, Castell de la Trinitat, Dolmen de la creu d'en Cobertella Casa Mallol, Església Parroquial de Sta. Maria de Roses, Monument als pescadors, Monument a la Badia de roses, Mirador de la muntanya del Puigrom, Monument al turista, El Port, Les Cales i El Far.

Passejades des de Roses al dolmen de la Creu d'en Cobertella, a les Platges de Canyelles i de l'Almadrava, el Passeig Marítim - Espigó de Santa Margarida i al Camí de ronda.